Zoeken
  • Evelien Vanderaerden

“Laten we samen vanaf 1 juli die Kanjers tevoorschijn halen!”

Nog drie weken voor Praktijk De Kanjer! haar deuren opent… Als er 1 woord is dat mijn gevoel nu het beste omschrijft is het wel ‘spannend’. Een beetje zenuwachtig maar vooral heel erg veel zin om kinderen, ouders en opvoeders te ondersteunen en te begeleiden.

Toen ik aan mijn studenten van de lerarenopleiding liet weten dat ik een eigen praktijk zou openen, kreeg ik deze mooie woorden terug: “Je laat ons weeral zien hoe belangrijk het is om te dromen en die dromen achterna te gaan”. Een mooier compliment konden ze mij niet geven. Laat het net dat zijn waarin ik hoop dat ik een inspiratiebron mag en kan zijn voor kinderen, ouders en opvoeders. Er zijn geen dromen te groot om ze niet te dromen.

Vanuit vele kleine dromen ontstond mijn grote droom: een plek creëren waar kinderen, ouders en opvoeders naar toe kunnen komen voor begeleiding en ondersteuning inzake opvoeding, ontwikkeling en onderwijs. Een plek waar er een ‘samen’ gecreëerd wordt, waar we samen op zoek gaan naar de talenten van iedereen en waar we gewoon onszelf mogen zijn met onze krachten en de dingen die ons soms onzeker maken. Deze plaats kreeg de naam ‘De Kanjer!’ omdat ik er in geloof dat in ieder van ons een kanjer zit, soms misschien nog wat op de achtergrond of wat verdoezeld, maar hij zit er. Ik wil graag een ondersteuner en een coach zijn om die Kanjer weer naar de voorgrond te brengen.

Zo ontstonden de eerste ideeën, de eerste beelden, de eerste brainstorms. Beetje bij beetje werd De Kanjer! geboren. Eerst alleen in mijn hoofd en nu stilaan ook in de uitwerking en de inrichting van de Praktijk. Elke dag zijn we hard aan het werk om van de ruimte een gezellige, toffe, warme en uitnodigende omgeving te maken.

En dan staan we aan de start van een nieuw avontuur. 1 juli gooit Praktijk de Kanjer haar deuren veilig open. Noeba (mijn hond) en ik kunnen niet wachten om jullie te verwelkomen. Misschien kom je alleen als ouder omdat je met een vraag zit, misschien wil je graag andere ouders en opvoeders ontmoeten om geïnspireerd te worden over een onderwerp, misschien kom je eens polshoogte nemen of ik iets voor jouw zoon/dochter kan betekenen, misschien zie je een toffe workshop en denk je: “Dit is echt iets voor onze zoon/dochter!” of misschien is er wel een team dat ondersteuning wenst in de uitwerking van een nieuw idee of topic.

Ieder met zijn eigen vraag, met zijn eigen wensen en noden… maar allemaal heel erg welkom!

1 juli… speciaal wel… zowel voor mij, maar ook voor veel kinderen, ouders, leerkrachten, opvoeders… Nog maar net gingen de scholen terug open of het is al bijna weer zomervakantie. Ik kan me voorstellen dat het even aanpassen zal zijn, mogelijks zelfs met wat onzekerheden of angsten. En toch geloof ik dat ook dit jullie weer zal lukken, al is het met een duwtje, een helpende hand of een luisterend oor.

Ik wil graag met jullie de zomer in. Een zomer waarin kinderen, ouders en opvoeders in hun krachten kunnen gaan staan.

Kinderen hebben nood aan fysieke en sociale contacten, ze willen samen spelen, plezier beleven met leeftijdsgenoten, zich verbonden voelen met anderen, kunnen kiezen hoe ze hun dag doorbrengen,… Via verschillende workshops probeert Praktijk De Kanjer! aan deze noden van kinderen te voldoen. Neem zeker eens een kijkje op de website onder kalender voor de eerste workshops voor de maand juli.

Zowel via een een-op-eenbegeleiding, de workshops voor kinderen en ouders en de infoavonden wil de Praktijk mee ondersteuner zijn om kinderen alle kansen te geven die ze verdienen. Wanneer kinderen vanuit hun kracht leren, spelen en leven zullen ze het maximum uit hun omgeving halen en zichzelf steeds in beweging zetten! Laten we samen die Kanjers tevoorschijn halen.

Warme groetjes, Evelien en Noeba

224 keer bekeken1 reactie

Recente blogposts

Alles weergeven