Workshops voor kinderen

"Ons zoontje van 3,5 jaar
keert na elke workshop
meer dan enthousiast
weer naar huis.
Als ouder is het ook erg aangenaam
te weten dat je kind in veilige,
volwassen en
professionele handen is." 
"Toffe workshops,
leerrijk en
vooral op een speelse manier
nieuwe dingen ontdekken,
zalig!"

Niets zo leuk als samen met anderen plezier beleven... 

De workshops worden georganiseerd voor kinderen van 3 tot 12 jaar. We zorgen ervoor dat al de workshops leer- en ontwikkelingskansen bieden voor de kinderen. We trachten bij elke workshop verschillende competenties van kinderen te versterken.  Kinderen op een ongedwongen manier laten kennis maken met nieuwe materialen en onderwerpen zorgt ervoor dat ze opnieuw met een open blik de wereld gaan verkennen.

De workshops worden zo georganiseerd en de onderwerpen worden zo gekozen dat ze mee ondersteunend zijn voor het ontwikkelings- en groeiproces van kinderen.  De praktijk biedt een plek waar er ruimte en kans is om te exploreren, te ontdekken, creatief te werk te gaan, eigen keuzes te maken,… Alle workshops hebben als basis het aanspreken van de zelfsturing, de creativiteit,  het competentiegevoel verhogen en het verlenen van de autonomie.

De thema's die gekozen worden doen steeds op 1 of meerdere competenties een beroep: kleine motoriek, grote motoriek, taalvaardigheid, beeldende expressie, muzikale expressie, begrijpen van de fysische wereld, begrijpen van de maatschappelijke wereld, sociale competentie, logisch-wiskundig denken, zelfsturing, zelfvertrouwen en verbondenheid.

Enkele mogelijke thema's: intuïtief schilderen op doek, robots maken, een eigen schimmenspel maken, juwelen ontwerpen, keramiek,...

Een workshop duurt 2 uur. Hou de 'kalender' in het oog voor nieuwe data en onderwerpen. 

© 2020 Praktijk De Kanjer!            

  • Instagram